Sydäntäni lähellä on koirat ja erityisesti rescuekoirat. Minusta tuntuu pahalta, että maailmalla vaeltaa valtava määrä kodittomia koiria kadulla, ahdistuu koiratarhoilla tai joutuu lopetettavaksi, kun samaan aikaan kasvatetaan tarkoituksella uusia koiranpentuja maailmaan.

En ole koirienkasvatusta vastaan, löytyyhän itseltänikin rotukoira kotoa. Enemmänkin ajattelen rescuekoiraa vaihtoehtona, jota minun mielestäni kannattaisi useammankin koiranhankkijan harkita.

Jos on hankkimassa ensimmäistä koiraa tai perheestä löytyy pieniä lapsia, ymmärrän hyvin, jos koiranhankkija päätyy ottamaan rotukoiran pennun. Toisaalta, jos haluaa harrastaa koiranäyttelyitä tai vaikka metsästystä, voi rotukoira olla paras vaihtoehto.

Sen sijaan, jos haluaa koiran, jolta saa pyytetöntä rakkautta ja haluaa harrastaa koiran kanssa kävelyä metsässä tai teillä, koirapuistoilla tai harrastaa vaikka agilitya, niin rescuekoira voi olla erinomainen vaihtoehto.

Tämän uuden blogini tarkoitus onkin edistää rescuekoiratietoisuutta ja auttaa ihmisiä löytämään itselleen sopiva rescuekoira.